Skip to main content

Houten kozijnen op maat

Timmerfabriek Jacobs maakt al meer dan 50 jaar houten kozijnen op maat. Wij werken veel met aannemers, die weten dat ze bij ons terecht voor de beste houten kozijnen in de omgeving. Ook voor de tussenhandel hebben wij veel te bieden: we kunnen veel specifieke wensen verwerken in het perfecte houten kozijn.

Waarom een houten kozijn op maat

  • Een houten kozijn straalt authenticiteit uit. Het is de meest klassieke vorm van een kozijn. Van kunststof wordt vaak gezegd dat het duurzamer is, maar vaak past het totaal niet bij de stijl van de rest van het gebouw.
  • Bovendien doen onze kozijnen qua duurzaamheid nauwelijks onder voor de kunststof varianten. Al onze kozijnen worden dan ook gemaakt volgens de strenge KOMO richtlijnen. Maar ook vinden wij het belangrijk dat het hout voor de kozijnen op een duurzame manier tot stand is gekomen; dat hout is te herkennen aan het FSC keurmerk.
  • Voor het fabriceren van houten kozijnen op maat is niet veel energie nodig. De grondstof hout is al voorhanden en hoeft niet geproduceerd te worden. Daarnaast zijn houten kozijnen recyclebaar.
  • Hout heeft daarnaast een uitstekende isolerende werking; veel beter dan staal of aluminium bijvoorbeeld. De aansluiting op de muren zijn bovendien goed gedetailleerd, waardoor onnodig warmteverlies tussen muur en kozijn voorkomen wordt.

Onderhoud van houten kozijnen

Het onderhoud van onze houten kozijnen is heel eenvoudig. Bij gebruik van een goede verf is schilderen maar eens in de tien jaar nodig. Bovendien zijn ze eenvoudig in een andere kleur te schilderen. De kozijnen van Timmerfabriek Jacobs worden volledig in onze werkplaats afgewerkt: het spuiten en aflakken en het monteren van het hang- en sluitwerk gebeurt daardoor onder de beste klimatologische omstandigheden. Omdat de kozijnen pas naar de plaats van bestemming worden gebracht vlak voordat ze geplaatst worden, voorkomen we beschadigingen en slijtage door onnodige blootstelling aan weersinvloeden.

Speciale vormen

Hout is een zeer veelzijdig materiaal en het is eenvoudig te bewerken, ook in een later stadium. Vele details kunnen in hout aangebracht worden. Wij maken uw houten kozijnen in allerlei vormen en maten. Zo is het ook mogelijk om de kozijnen te buigen zodat ze rond gemaakt kunnen worden. Maar ook kozijnen voor lichtstraten, schuiframen, deuren en serres worden bij ons op vakkundige wijze ambachtelijk gemaakt. Onze timmermannen maken alle kozijnen zo, dat ze eenvoudig te installeren en te stellen zijn. Natuurlijk heeft u bij ons ook de keuzevrijheid voor verschillende soorten hout, en uw kozijnen kunnen in elke gewenste kleur worden geleverd.

Meer weten over houten kozijnen op maat?

Wilt u meer weten over onze houten kozijnen, onze werkwijze of onze prijzen? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Bekijk onze bedrijfsfilm
Close Menu

Timmerfabriek MARI JACOBS BV

De Morgenstond 5
5473 HE Heeswijk-Dinther
Telefoon: +31(0)413-291962
E-mail: info@timmerfabriekjacobs.nl

Openingstijden

Ma – Do: 07:30 – 12:15 en 12:45 – 16:30 uur
Vrijdag: 07:30 – 12:45 uur
’s avonds en zaterdag op afspraak